Üzletünk a járvány ideje alatt is zavartalanul működik

Hússzék, kolbászüzem, baromfibolt Husbolt_IMG_0401

Cím: 1074 Budapest, Dob u. 35.

Telefon: +36 (1) 342-1639

Nyitva tartás:
Hétfő – Szerda: 8:00-16:00
Csütörtök: 8:00-18:00
Péntek: 8:00-12:00

 

A Dob utcai Húsboltban a legszigorúbb kósersági ellenőrzésen átesett termékek vásárolhatóak kiváló minőségben.

Azon kívül, hogy tudjuk, hogy mely állatok számítanak zsidó törvényeink szerint ehetőnek, a levágás módja is nagyon fontos. Csak a Tórát ismerő, szakképzett metsző, ún. sajhet vagy sakter végezhet kóser vágást.

A Tóra III. könyvében, a Smini hetiszakasz 11. fejezetében pontos felvilágosítást kapunk, hogy mely állat húsa számít kósernak és melyiké tréflinek. Kóser emlősöknek számítanak a kettéhasadt patájú, kérődző állatok. Szárnyasok esetében nem kaptunk egyértelmű „jeleket”, hogy melyek számítanak kósernek, csupán egy felsorolást azokról a madarakról, amelyek nem fogyaszthatóak. Ebből a felsorolásból viszont összeállították bölcseink azokat a jeleket, amelyek alapján az adott madarat kósernek ítélik meg. Ezek az alábbiak: a plusz egy ujj, a lehúzható hártyájú zúzógyomor és a kúpos csőr.

A halak kóserság szempontjából semlegesnek, vagyis párvének számítanak, ezért húsos és tejes ételekkel együtt fogyaszthatóak. A halak nem igényelnek rituális vágást, viszont ellenőrizni kell, hogy nincs -e féreg a pikkelyek alatt.

 

RENDELÉS LEADÁS

rendeles@maoih.hu

+36 (1) 342 16 39

http://koserhus.hu